Tibbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü

Tanıtım

Sağlık sektörü, hastalıkların tanı, tedavi ve rehabilitasyonu sürecinde farklı bilgi ve beceriye sahip, nitelikli insan gücüne en çok ihtiyaç duyan alandır. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü’nün temel hedefi; hastalıklara doğru tanı konulması, hastanın nitelikli tıbbi bakım alması ve hastanın yaşam kalitesinin yükselmesi için teknik hizmetlerin zamanında ve doğru sunumunu sağlayacak ‘Sağlık Teknikerleri’ yetiştirmektir. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, değişen sağlık sorunları ve gelişen teknolojiye uygun olarak öğrencilerini yetiştiren, teorik ve uygulamalı eğitim sonrasında kazandıkları bilgi ve becerileri gerçek uygulama alanlarında deneyimleyebilecekleri hastanelerle protokolleri olan, topluma faydalı, motivasyonu yüksek, sorumluluk sahibi, meslekleri ile ilgili yasal yükümlülükleri bilen, öğrenmeyi öğrenen ve etik kurallara sahip duyarlı sağlık teknikerleri yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür.

Bölüm Başkanı

Dr.Öğr. Üyesi TANER DAŞTAN