YILDIZELİ MYO 'DA İLÇE PROTOKOLÜ TARAFINDAN ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLENDİ

Haber Tarihi :   10.10.2022

        Yıldızeli İlçe Protokolü, Okulumuz öğrencileriyle söyleşide buluştu. Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Yıldızeli Kaymakamı Altay KARADAĞ, Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit KARAKAŞ, Yıldızeli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bilgehan CEYLAN, Yıldızeli İlçe Emniyet Müdür V. Hasan PEKDEMİR, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Enis Baha BİÇER ve akademik personeller katıldı.       

         Programın açılış konuşmasında söz alan Okul Müdürü Doç. Dr. Enis Baha BİÇER, "Oryantasyon; üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır. Oryantasyon programları ile üniversitenin, akademik, sosyal ve kültürel imkanları hakkında bilgiler paylaşılarak öğrencilerin ders programı öncesi okula hızlı uyum sağlaması hedeflenmektedir. Bu bağlamda sizleri ilçemizin protokolü ile bir araya getirmek istedik. Siz ülkemizin yarınlarısınız, sizin en iyi şartlarda eğitim alabilmeniz için gereken çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilik yılları en verimli ve en hızlı geçen zamanlardır. Bu zamanlarınızı iyi değerlendirin, en verimli şekilde geçirmeye çalışın. Çünkü öğrencilik yıllarında edinilen tecrübeler hayatınız boyunca sizin yanınızda olacaktır. Geleceğimizi şekillendirecek olan kıymetli öğrencilerimize sonuna kadar güveniyoruz ve her zaman onların yanlarındayız." dedi.
        Toplantıda söz alan Kaymakam KARADAĞ yaptığı konuşmada; ' Üniversite hayatı herkesin mutlaka tecrübe etmek isteyeceği farkındalıklara sahip, özel bir deneyimdir. Biz de bu aşamalardan geçtiğimiz için sizleri anlayabiliyorum. Hedefinize ulaşmak için gayret gösterin. İşinizi severek yapın ve hayattan zevk alın. Asıl hayat, okul bittikten sonra başlıyor. Öğrencilikte en önemli hususlardan birisi zamanı iyi yönetebilmektir.  Sizlerin eğitim öğretim anlamında burada donanım kazanmanızın yanı sıra boş zamanlarınızı iyi değerlendirerek, kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor. Her türlü sorununuzda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Kapımız sizlere her zaman açık. Bizim sizden beklentimiz sadece derslerinizi çok iyi çalışmanızdır” dedi.

              Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit KARAKAŞ, Yıldızeli Belediyesi’nin yetki ve görev alanları ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. Göreve  geldikleri zamandan bu zamana kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da öğrencilere bilgiler aktardı. Başkan KARAKAŞ, Meslek Yüksekokulu öğrencilerine  birer "Kültür Elçisi" olarak gördüklerini ifade ederek, Belediyemizi ilgilendiren her türlü sorunda yanlarında olacaklarını bir kez daha hatırlattı. Söyleşi etkinliğinde Meslek Yüksekokul öğrencileri Başkan KARAKAŞ’a ulaşım ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları, Yıldızeli ilçesinde sosyal aktiviteler konusundaki eksiklikler ve okul dışı zamanlarda değerlendirebilecekleri alanların az oluşu ile ilgili sorunları dile getirdiler. Başkan KARAKAŞ, sorunlar hakkında notlarını alarak gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.

               İlçe Emniyet Müdürü Sezer BOZOĞLU, Yıldızeli ilçemizin huzurlu bir ilçe olduğunu, öğrencilerin sorunları ve sıkıntıları olduğu durumlarda emniyet teşkilatı olarak her zaman destek olacaklarını belirtti. BOZOĞLU ayrıca  öğrencilerin okullarına, yurtlarına ve evlerine güvenli bir biçimde gidip gelebilmeleri için çaba gösterdiklerini ifade ederek,  sağlık ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı olması temennisinde bulundu. 

           İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan PEKDEMİR, Yıldızeli ilçemizin huzurlu bir ilçe olduğunu, öğrencilerin sorunları ve sıkıntıları olduğu durumlarda emniyet teşkilatı olarak her zaman destek olacaklarını belirtti. BOZOĞLU ayrıca  öğrencilerin okullarına, yurtlarına ve evlerine güvenli bir biçimde gidip gelebilmeleri için çaba gösterdiklerini ifade ederek,  sağlık ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı olması temennisinde bulundu.

           İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bilgehan CEYLAN, "Yıldızeli ilçemizde huzur ve güvenin sağlanması noktasında gerek emniyet güçleri gerek bizler el birliği içerisinde çalışmaktayız. Bu noktada meslek yüksekokulumuz ile öğrenci yurtlarında ve çevresinde meydana gelebilecek olaylara karşı; gerekli güvenlik analizinin yapılarak tedbirler alınmakta, üniversitedeki güvenlik irtibat personeli ile iletişim halinde olunup yasal olmayan eylem ve etkinliklere meydan verilmemesi gibi birçok konuda asayiş sağlamaktayız. Tek bir çatı altında toplanan “112” Acil Çağrı Merkezi numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz. Gençlerimizi çeşitli suçlardan korumak, onların suça süreklenmesi ve suç mağduru olmasını engellemek, zararlı alışkanlıklardan korumak ve eğitimlerini güvenli ortamda sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Gençlerimizin korunmasına yönelik tüm tedbirleri almış bulunmaktayız.  Bu vesileyle öğrencilerimizin iyi bir eğitim almasında büyük çaba harcayan akademisyen ve eğitimcilerimize  teşekkür ediyor, gençlerimize derslerinde başarılar diliyorum” diye sözlerine son verdi.

                 Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşi öğrencilerimizden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Yukarı