OKULUMUZDA "HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARIMIZ" ve "MEME KANSERİ VE FARKINDALIĞI" BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Haber Tarihi :   26.10.2022

         Yıldızeli İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli  Dr. Aykut ADIGÜZEL, Ebe Eda KARS, Ebe Aynur ÖZTÜRK ve Ebe Duygu ÇULBASAN tarafından "Hasta Hakları ve Sorumlulukları" ve "Meme Kanseri ve Farkındalığı" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

        Sağlık hizmetinden yararlanan bireylerin, yasalar, anayasa, milletlerarası antlaşmalar ile devlet tarafından korunması üstlenilmiş hakların hasta hakları olarak tanımlandığını belirten ÇULBASAN, hasta haklarının tarihi, hasta hakları ve sorumlulukları, hasta hakları ihlal nedenleri,  hasta hakları uygulamaları, hasta hakları ile ilgili kuralların toplum içinde öğrenilmesi, benimsenmesi ve davranış olarak  eyleme dönüştürülmesi konularında bilgi verdi. 

                  Programın ikinci oturumunda Ebe Aynur ÖZTÜRK ve Ebe Eda KARS tarafından "Meme Kanseri ve Farkındalığı" konu başlığında  öğrencilere meme kanserinin nedenleri, belirtileri, korunma ve erken teşhis yöntemleri hakkında bilgi verildi.

            Programın sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan, Dr. Aykut ADIGÜZEL, Ebe Aynur ÖZTÜRK, Ebe Eda KARS  ve Ebe Duygu ÇULBASAN'a yapmış oldukları bilinçlendirme faaliyetinden dolayı teşekkürler sunularak, bu tür faaliyetlerin devamı konusunda fikir birliğine varıldı.

Yukarı