10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı Düzenlendi

Haber Tarihi :   10.11.2022

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı okulumuz konferans salonunda gerçekleşti. Programa, Yıldızeli Kaymakamı Altay KARADAĞ, Belediye Başkanı M. Sabit KARAKAŞ, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bilgehan CEYHAN, İlçe Emniyet Müdürü Sezer BOZOĞLU, İlçe Müftüsü, Taha SEYİDOĞLU, ilçemizde görev yapan kurum amirleri, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmak üzere Belediye Başkanı M. Sabit KARAKAŞ ve Kaymakam Altay KARADAĞ söz aldı. KARAKAŞ "Mensubu olduğu Türk Milleti'ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı veririm" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir. Bugün burada bu kısa zamanda Atatürk'ü anlatmanın imkânı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk'ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk'ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir" dedi.
Daha sonra Kaymakam KARADAĞ, Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz." demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk'ten almaktasınız. Bize bıraktığı ışık yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu ışık sadece yolumuzu değil, içimizi de ısıtıp aydınlatmaktadır. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum." dedi. Program Atatürk konulu şiirlerin okunması, belgesel gösterimi ve Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle son buldu.