Uçucu Yağ Laboratuvarında Satış İçin Üretime Geçildi

Haber Tarihi :   15.12.2022

SCÜ Yıldızeli MYO tarafından gerçekleştirilen, Yürütücülüğünü Doç. Dr. Yüksel Aydın'ın yaptığı, Doç. Dr. Taner Daştan ile Öğr. Gör. Burak Dinçel'in araştırmacı olduğu BAP projesi kapsamında kurulan Uçucu Yağ Üretim Laboratuvarı Rektör Prof. Dr. Alim YILDIZ, Sivas İl Tarım Müdürü Seyit Yıldız ve Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ tarafından ziyaret edildi.

Ziyarette Öğr. Gör. Burak Dinçel; Rektör Yıldız, Sivas İl Tarım Müdürü Yıldız ve Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ’a yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yıldız üniversitelerin bulundukları şehrin geleceğine katkı sunması gerektiğini belirterek, “Bu sayede üniversite-şehir iş birliğini güçlendirmiş olacağız. Laboratuvarımız aracılığıyla hem bölge tarımına katkı sağlamayı hem de tıbbi aromatik bitkilerin üretiminin artmasıyla birlikte duyulan araştırma ihtiyacının karşılamayı hedefliyoruz.” dedi.

Satış Yapmaya Başladık

Öğr. Gör. Dinçel ise, “Kurmuş olduğumuz laboratuvar ile bölgede yetiştiriciliği yapılan ve doğada bulunan tıbbi aromatik bitkiler üzerine akademik manada bölgemize ve sanayicilerimize yönelik katkı sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda satılmak üzere ilk etapta lavanta ve tıbbi ada çayı uçucu yağ üretimine başladık" dedi.