Okulumuz Tıbbi Laboratuvar Öğrencileri Teknik Gezi Gerçekleştirdi.

Haber Tarihi :   15.12.2022

Okulumuz Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Öğrencileri "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi", Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve "Kangal Köpeği Araştırma ve Yetiştirme Merkezi "'ne teknik gezi düzenledi.
"Tıbbi Laboratuvar Teknikleri" dersi kapsamında düzenlenen teknik geziye Okulumuz Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Güven BATIR, Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Berna BAYSAL BAKAY, Öğr. Gör. Cemile ZONTUL, Öğr. Gör. Zuhal TUNÇBİLEK eşlik etti.
Laboratuvarlarda kullanılan malzemeler, medikal cihazlar ve genel olarak yapılan analizlerle ilgili bilgi verilerek laboratuvarların tanıtımı yapıldı.
Daha sonra Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret eden öğrencilerimiz, Merkez Müdürü Doç. Dr. Halef Okan DOĞAN tarafından merkezin faaliyetleri hakkında bilgilendirildiler. laboratuvar ile daha önce üniversite bünyesinde gerçekleştirilemeyen başta kanser olmak üzere farklı hastalık modelleri üzerinde çalışıyoruz" dedi.
Programın ikinci etabında Kangal Köpeği Araştırma ve Yetiştirme Merkezi'ne ziyarette bulunuldu. Merkez Müdürü Doç. Dr. Nazlı ERCAN "Burada ülkemizin değerleri arasında yer alan Kangal köpeği ırkının korunmasına, ıslah edilmesine, genetik hastalıklarının tespit edilmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın destekleriyle çiftliğimiz daha konforlu bir hale gelirken, köpeklerimiz daha iyi bakım ve barınma koşullarına sahip oldular. Aynı zamanda ziyaretçilerimizi daha güzel bir ortamda ağırlıyoruz." dedi.
Kangal köpeklerinin genetik yapısı hakkında bilgi veren ERCAN "Kangal köpeklerinin post yapısı iki tabakadan oluşan yoğun kıl örtüsünden meydana gelir. Üstteki tabadaki kıllar hafif yağlıdır ve bu kıllar daha sert, uzundur. Bu nedenle suyu geçirmez. Alt tabakadaki kıllar ise daha yumuşak ve sıktır. Post yapısının bu özelliklerinden dolayı çok soğuk havalara karşı oldukça dayanıklıdır. " dedi.
İş ortamı, çalışma şekli ve şartları hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler memnuniyetlerini bildirirken, desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ'a ve Okul Müdürümüz Doç. Dr. Enis Baha BİÇER'e teşekkürlerini iletti.

Yukarı