Türk Bilim İnsanından Deprem Tahminine Yönelik Proje

Haber Tarihi :   19.10.2023

Türk Bilim İnsanından Deprem Tahminine Yönelik Proje

 

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’ne (UNESCO) bağlı Uluslararası Jeoloji Programı (IGCP) kapsamında, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan YALÇIN ERİK 'Sismotektonik bölgelerde akışkan jeokimyası: oluşum modeli ve bunun deprem öngörüsüne uygulanması' başlıklı projeden destek almaya hak kazanmıştır.

Türkiye, Çin, İtalya, Portekiz, İran, Yunanistan olmak üzere 6 ülkeden bilim insanlarının yer aldığı bu proje deprem öngörülebilirliğini konu almaktadır. Çin Deprem İdaresi’nce yürütülen bu proje yer altında oluşan akışkan ve gaz jeokimyasındaki değişimlere bağlı ilgili parametrelerin incelenip analiz edilmesiyle deprem öngörüsünde bulunmayı hedeflemektedir. Projenin 5 yıl içinde tamamlanması öngörülmektedir.

Ülkemizde en sık gündeme gelen konulardan biri olan deprem hakkında farkındalığı artıracak olan bu çalışma akademik veri tabanına önemli katkılar sağlayacaktır. Projesi desteklenen hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

 

Yukarı