Gönüllü Öğrencilerimizin Yer Aldığı Çeşitli Projeler Farkındalık Kazandırıyor

Haber Tarihi :   08.11.2023

Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında bilgi, zaman ve emeğini hiçbir karşılık beklemeden toplum yararına bir hedefe ulaşmak için Öğr. Gör. Dr. Nurgül Ergül Güvendi danışmanlığında gönüllü öğrencilerimiz her hafta çeşitli projeler gerçekleştirmektedir.

Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi, Çocuk Gelişimi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Gıda Teknolojisi programı öğrencilerinden oluşan gönüllüler her hafta her bir öğrencinin gerçekleştirdiği ve grupların çalışmalarıyla birçok alanlarda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında, geri dönüşüm farkındalığı oluşturma açısından sıfır atık çalışmaları, hayvanlara yardım konusunda birçok materyalden mama kabı ve yemlik yapımı, geri dönüşüm malzemeleriyle hayvanların barınmalarını sağlamak için kulübe yapımı, israfın önlenmesini sağlama, insan hakları bilgilendirmesi, çevre bilincinin oluşması kapsamında park, bahçe ve cami gibi toplu alanların temizliği, engelli bireylerin topluma kazandırılması açısından bir engellinin hayatını bir gün de sen kolaylaştır çalışması, maddi ve manevi bilincin oluşturulması adına huzurevi gibi mekanlara ziyaret, değerlerimizin yaşatılması için milli bayram kutlamalarının düzenlenmesi, sağlık bilincinin oluşturulması adına ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimi için kukla ile anaokulu öğrencilerine eğitim verilmesi gibi birçok alanda çalışmalar yapıldı.

Projelerde öğrencilerin gönüllü olarak yer almasını sağlayan Öğr. Gör. Dr. Nurgül Ergül Güvendi: “Gönüllü öğrenciler projeleri büyük özveriyle gerçekleştiriyor, topluma ve çevreye karşı daha duyarlı hale geliyorlar ve bu konuda yapılan çalışmaların gönüllülük farkındalığının artması için sürekli uygulanması gerekmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.

Yapılan projeleri https://www.instagram.com/scu_gonulluluk58/ hesabından takip edebilir, gönüllülük faaliyetlerini destekleyebilir, gönüllülük farkındalığı oluşması için siz de katkıda bulunabilirsiniz.

Yukarı