İlçe Protokolü Okulumuz Öğrencileriyle Söyleşide Buluştu

Haber Tarihi :   15.12.2021

    Yıldızeli İlçe Protokolü, Okulumuz öğrencileriyle söyleşide buluştu. Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Yıldızeli Kaymakamı Şeref GÜLYER, Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit KARAKAŞ, Yıldızeli İlçe Emniyet Müdürü Sezer BOZOĞLU, Yıldızeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet BEKTAŞ, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yüksel AYDIN, Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Taner DAŞTAN ve  Öğr. Gör. Alper EYİNÇ katıldı.
           Programın açılış konuşmasında söz alan Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yüksel AYDIN, ' Sevgili Gençler, bu söyleşimizi  Yıldızeli ilçemize daha adapte olabilmeniz  ve  ilçemizde görev yapan idari amirleri yakından tanımanız amacıyla düzenledik. Siz ülkemizin yarınlarısınız, sizin en iyi şartlarda eğitim alabilmeniz için gereken çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilik yılları en verimli ve en hızlı geçen zamanlardır. Bu zamanlarınızı iyi değerlendirin, en verimli şekilde geçirmeye çalışın. Çünkü öğrencilik yıllarında edinilen tecrübeler hayatınız boyunca sizin yanınızda olacaktır. Ayrıca Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere değerli katılımcılara  sizlerin önünde  teşekkür ediyorum' dedi.
       Toplantıda söz alan Kaymakam GÜLYER yaptığı konuşmada; ' Üniversite hayatı herkesin mutlaka tecrübe etmek isteyeceği farkındalıklara sahip, özel bir deneyimdir.Biz de bu aşamalardan geçtiğimiz için sizleri anlayabiliyorum. Hedefinize ulaşmak için gayret gösterin. İşinizi severek yapın ve hayattan zevk alın. Asıl hayat, okul bittikten sonra başlıyor. Öğrencilikte en önemli hususlardan birisi zamanı iyi yönetebilmektir.  Sizlerin eğitim öğretim anlamında burada donanım kazanmanızın yanı sıra boş zamanlarınızı iyi değerlendirerek, kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor. Her türlü sorununuzda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Kapımız sizlere her zaman açık. Bizim sizden beklentimiz sadece derslerinizi çok iyi çalışmanızdır" dedi.
       Yıldızeli Belediye Başkanı Mehmet Sabit KARAKAŞ , Yıldızeli Belediyesi’nin yetki ve görev alanları ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. Göreve  geldikleri zamandan bu zamana kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da öğrencilere bilgiler aktardı. Başkan KARAKAŞ, Meslek Yüksekokulu öğrencilerine  birer "Kültür Elçisi" olarak gördüklerini ifade ederek, Belediyemizi ilgilendiren her türlü sorunda yanlarında olacaklarını bir kez daha hatırlattı. Söyleşi etkinliğinde Meslek Yüksekokul öğrencileri Başkan KARAKAŞ’a ulaşım ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları, Yıldızeli ilçesinde sosyal aktiviteler konusundaki eksiklikler ve okul dışı zamanlarda değerlendirebilecekleri alanların az oluşu ile ilgili sorunları dile getirdiler. Başkan KARAKAŞ, sorunlar hakkında notlarını alarak gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti.

        İlçe Emniyet Müdürü Sezer BOZOĞLU, Yıldızeli ilçemizin huzurlu bir ilçe olduğunu, öğrencilerin sorunları ve sıkıntıları olduğu durumlarda emniyet teşkilatı olarak her zaman destek olacaklarını belirtti. BOZOĞLU ayrıca  öğrencilerin okullarına, yurtlarına ve evlerine güvenli bir biçimde gidip gelebilmeleri için çaba gösterdiklerini ifade ederek,  sağlık ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı olması temennisinde bulundu.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet BEKTAŞ, "Öğrencilerimizin gözlerindeki ışığa bakınca aydınlık yarınları görüyorum ve mutlu oluyorum. Sizler, üniversitede ilim yapan, üreten, alın teri döken, her alanda Türkiye'yi yarınlara taşıyan güçler olacaksınız. Geleceğimizi şekillendirecek olan kıymetli öğrencilerimize sonuna kadar güveniyoruz ve her zaman onların yanlarındayız.  Dünya, artık hız ve dönüşüm çağında ve bugün öğrenilen bilgilerin, yarın geçerliliği azalıyor. Dolayısıyla; bireyler, kendilerini sürekli geliştirmek ve yenilemek zorunda. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapacağımız işbirliğiyle gençlerimizin topluma uyum sağlama ve mesleki yönden ilerlemelerini destekleyecek kurslarla bu rekabet ortamında  onları diğer mezunlardan bir adım önde olmalarını istiyoruz. Bu vesileyle öğrencilerimizin iyi bir eğitim almasında büyük çaba harcayan akademisyen ve eğitimcilerimize  teşekkür ediyor, gençlerimize derslerinde başarılar diliyorum” diye sözlerine son verdi.
        Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşi öğrencilerimizden gelen soruların ilgili panelistler tarafından cevaplanmasıyla son buldu.

 

 

Yukarı