Gönüllülük Çalışmaları Dersi Kapsamında Yeni Projeler Hayata Geçirildi

Haber Tarihi :   19.12.2023

Öğr. Gör. Dr. Nurgül Ergül Güvendi tarafından verilen Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında her hafta başka bir proje gerçekleştiriliyor. Dersin adından da anlaşılacağı üzere her öğrenci gönülülük adı altında kendi projesini belirliyor ve uyguluyor. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen projelerle birlikte yeni projeler hız kesmeden devam ediyor.

Yıldızeli Meslek Yüksekokulumuzun birçok bölümünden derse katılan öğrencilerimiz Yıldızeli Gençlik Merkezi’nin de katkılarıyla birçok projeyi hayata geçirdi. Öğrencilerimiz 10 Kasım etkinliği kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Ayrıca gönüllü öğrencilerimizin katılımıyla camilerde temizlik faaliyeti gerçekleştirildi. Sokak hayvanlarını gözeterek onlara farkındalık oluşturulması için mama dağıtıldı. Ek olarak projelerden birinde sokaktaki yaralı veya düşkün durumda olan bir hayvanı gözetmek vardı. Buna göre yaralı bir hayvan veteriner hekime götürülerek tedavisi yapıldı. Bir başka projeye göre kan bağışının önemi vurgulandı ve Türk Kızılay kurumu ziyareti ile kan bağışı gerçekleştirildi. Projelerden diğerinde ise ilköğretim okullarına ziyaret vardı. Öğrencilerimiz ilkokul öğrencileriyle buluştu ve miniklerle oyunlar oynadı ve kitap hediye etti. Biliyoruz ki yaşlılar bizim ulu çınarlarımızdır. Bu kapsamda huzurevi ziyareti gerçekleştirildi ve moral verilmesi açısından güzel anlar yaşandı.

Öğrencilerimize toplumsal ve sosyal olmak üzere birçok alanda farkındalık oluşturan ve emeğini esirgemeyen Öğr. Gör. Dr. Nurgül Ergül Güvendi hocamıza teşekkür ederiz.

Daha fazla proje içeriğine ulaşmak için linke tıklayarak içerikleri görüntüleyebilirsiniz ve takip ederek siz de katkıda bulunabilirsiniz.

https://www.instagram.com/scu_gonulluluk58/

Yukarı