Gönüllülük Projeleri Devam Ediyor

Haber Tarihi :   15.03.2024

"Gönüllülük Çalışmaları” dersi kapsamında dış paydaşlarımızdan Gençlik Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğümüz projeler hız kesmeden devam ediyor. Dersin yetkili öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Nurgül Ergül Güvendi tarafından yürütülen bu derste öğrencilerimizin her hafta sosyal, kültürel veya toplumsal olmak üzere birçok farklı temayı ele alarak proje oluşturması isteniyor.

Buna göre geçtiğimiz günlerde öğrencilerimiz tarafından dört proje hayata geçirildi. Öğrencilerimiz farklı renklerde tanımlanan gruplarda yer aldı. Bu takımlar Siyah, Beyaz, Kırmızı, Yeşil ve Mavi olarak isimlendirildi. Siyah ve Kırmızı takım huzurevi ziyareti gerçekleştirdi. Mavi ve Beyaz takım ise esnaflarımıza yardım ederek onların gerçek hayatlarını anlamaya çalıştı. Yeşil takım ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında şiddet gören kadınlarımıza yönelik kendilerine makyaj yapıp fotoğraf ve video çekimi hazırladı. Gruplarımız içerisinde en çok ilgi çeken proje yeşil takımın gerçekleştirdiği “Kadına şiddete hayır!” konulu proje olmuştur.

Projeler hakkında yapılan çalışmalar devam etmekte olup her hafta yenilerinin eklenmesi planlanmaktadır.