Tanıtım

   Programın Amacı;

  Programın temel amacı gıda sanayi ve hizmet sektörlerinin ara eleman ihtiyacını karşılamayı, gıda mamullerinin üretimi, pazarlanması ve denetimi konusunda çağdaş yaşamla ilişkilendirilmiş olarak özel üretim teknikleri, yeni üretim tasarımları konusunda nitelikli ara elemanlar yetiştirerek gıda sanayi ve hizmet sektörünün emrine sunmaktır. Program ön lisans düzeyinde eğitim vermekte olup, program süresi dört yarıyıldır.

   Ders İçerikleri;

   Bu programdaki öğrenciler, gıdaların bileşimi, işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri, kalite kontrolü, gıda ile ilgili mevzuatları ve işletme kontrolleri hakkında teorik ve pratik olarak eğitim almaktadırlar. Bu doğrultuda öğrencilere, sektörün talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde gıda biliminde bilgili, imalat işlemlerinde becerili, gıda işleme makine ve ekipmanlarının bakımı ile onarımını yapabilecek, gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilecek, gıda laboratuarlarında kalite ve kontrol yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve beceri verilir.  Ayrıca bölümde bulunan staj yapma zorunlulukları iş hayatına yönelik tecrübe kazanmalarını sağlayacaktır.

    Gıda Teknolojisi Programı Mezunlarının Çalışma Alanları; 

    Program mezunlarına Önlisans diploması ve Gıda Teknikeri Meslek unvanı verilmektedir. Mezunlar; gıda sanayi ile ilgili kamu kuruluşları, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı Kontrol Laboratuvarları, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, özel sektör kurum ve kuruluşlarında hazır ve işlenmiş gıda üreten fabrikaların gıda laboratuvarlarında ve özel gıda laboratuvarlarında çalışabilmektedir. Ayrıca kendi özel gıda işletmelerini de kurabilmektedirler. Farklı bir alanda kariyer yapmak isteyenler için; Beslenme ve Diyetetik (Diyetisyenlik), Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Fen Kimya ve Tarımsal Biyoteknoloji gibi bölümlere DGS sınavı ile geçiş yapma imkânı da bulunmaktadır.

 

 

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

YILDIZELİ MESLEK YÜKSEKOKULU
Santral 0 346 751 22 09
Belgegeçer 0 346 751 22 08
   Dahili
Sekreterlik  111
Müdür  113
Müdür Yardımcıları  111
Yüksekokul Sekreteri  112
Şef  118
Öğrenci İşleri  130
Mali İşleri  111
Yazı İşleri  111
Güvenlik  126
Bölüm Başkanları  111
Danışmanlar  111
Öğretim Görevlileri  111
Yıldızeli MeslekYüksekokulu E-posta: yildizeli@cumhuriyet.edu.tr
Yıldızeli MeslekYüksekokulu Web : http://www.cumhuriyet.edu.tr
Adres Karşıyaka Mahallesi Genç Osman Sokak No:17 Yıldızeli / SİVAS

Yukarı