VEFATININ 81. YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Haber Tarihi :   12.11.2019

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. 

Yıldızeli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Anma Programına Okulumuz Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Alper EYİNÇ, Akademik Personellerimiz Öğr. Gör. Tolgay ERCAN, Öğr.Gör. Pınar DOĞRUYOL, Öğr.Gör. Arif AKBAŞ ,Öğr.Gör.Kürşat YURDAKOŞ ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlamve önemini belirten bir konuşma yapan Öğr.Gör Tolgay ERCAN, ' Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Türk tarihinde kendi dönemi kadar, sonraki yıllarda da etkisini sürdüren çığır açan bir lider olduğunu vurgulayarak, Milli Mücadele döneminde yılmadan yorulmadan mücadele ederek Türk milletini yok olmaktan kurtarmış milli bir kahramandır. Sadece bunu gerçekleştirmiş olması bile Dünya tarihinde yer alması için önemli bir göstergedir. Atatürk, Türkiyenin kendi kültüründen beslenerek çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasını amaçlamıştır. 

Üstün askeri dehası, takdire şayan liderliği ile bizlere, özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece ülkemizde değil tüm dünyanın sevgi ve saygısnı kazanmıştır.

Bu düşüncelerle vefatının 81.yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi saygı ve minnetle anıyorum' dedi.

Konuşmanın ardından, Atatürk ile ilgili şiirler, sözler ve sinevizyon gösterimi gerçekleştirldi.

Programın sonunda Müdür Yardımcımız Öğr.Gör Alper EYİNÇ programa katılan akademisyen ve öğrencilerimize teşekkürlerini sunarak, başka bir etkinlikte görüşme isteklerini dile getirerek programı sonlandırmışlardır.

Yukarı