'GELECEĞİMİZ KİTAPLA AYDINLANACAK'

Haber Tarihi :   16.12.2019

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı II. Sınıf öğrencileri Gülsüm VAROL , Kadriye KEPENEK, Aynur ERDEM ve  Gamze OTUGÜZEL, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında  ilçemizdeki okulların öğrencilerine yeni kitaplar kazandırmayı amaçlayan ‘Geleceğimize Bir Kitap Bağışla’ adı altında bir kitap seferberliği gerçekleştirdi. Kampanya sonucunda toplanan yaklaşık 500 kitap Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne teslim edildi.  Proje Koordinatörü Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Alper EYİNÇ  ile birlikte ilçemizde belirlenen okullara kitap bağışında bulunuldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Gülsüm VAROL ‘’ Topladığımız bu kitapları arkadaşlarımla beraber okulumuza teslim ettik. Daha sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bölgede ve köylerde bulunan ilkokulları ziyaret ederek buradaki öğrencilere kitapları hediye ettik. Öğrencilerimize sürpriz yaptık. Onların küçük tebessümlerini görmek bizi ziyadesiyle mutlu kıldı. Hem burada neler yaptıklarını görmek, hem de beraberinde onlara kitap hediye ederek okuma alışkanlığını verebilmek adına çalışma yaptık. Kitap okumak çok eğlenceli bir serüven. Kitap okuyanlar geçmişlerini de bugünlerini de geleceğini de en iyi anlayanlardır. Eğitimli toplumlar her zaman başarılı olmuşlardır. Biz de eğitim gördüğümüz ilçemizde  yaşayan öğrencilerimizin, ilçe sakinlerinin  bolca kitap okumalarını istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Proje sonrasında açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Öğr.Gör.Alper EYİNÇ ‘ Okulumuz öğrencileri kulübümüz çatısı altında birçok projede gönüllü olarak yer almaktaydılar. Biz de sene başında yapılan toplantıda okulumuz ve diğer paydaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz projelerin düzenli ve kontrollü yürütülebilmesi ve ilçemize bağlı kurumlarla okulumuzun işbirliğini artırmak adına  Topluma Hizmet Uygulamaları dersini müfredatımıza ekledik. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi , öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı bir derstir. Bu ders kapsamında Toplumu gönüllülük kavramı ile tanıştırmak; paylaşma, farklı olanı tanıma-kabul etme, farklılıklara uyum sağlama, problem çözme, üretken ve yaratıcı olma gibi değerlerin geliştirilmesine olanak tanıyarak, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve  kişisel ve günlük sorunlarıyla uğraşan öğrencilerimizi evrensel toplum değerleriyle buluşturmak, sosyal dayanışmayı desteklemek, yüksek değerlere sahip “dünya insanı” olabilme özelliklerini geliştirmelerine destek olmak amacını taşımaktadır. Öğrencilerimiz  ilçemize bağlı okullarda okuyan öğrencileri kitapla buluşturmak adına çok anlamlı bir kampanya başlattılar. Teknolojik gelişmelerin ilerlemesiyle birlikte  gündelik zamanını dijital ortamlarda vakit geçirmeyi tercih eden öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Kitabı alıp kokusunu koklamak, dokunmak bunlar önemli şeyler. Ben bunu biraz da şuna benzetiyorum; bir rüzgâra dokunuyorsunuz elle tutamıyorsunuz ya, kitap da bence öyle. Mutlaka hissetmemiz gerekiyor. Her insanın bir kitaplığının olması gerek. Öğrenciler bol bol okusunlar. Kitapları görsünler, dokunsunlar, hissetsinler. Bu vesileyle projelerde görev alan öğrencilerime teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.